_X9A0831 kopiera20171123_webb.jpg

VI är NOOR

NOOR - en kreativ studio i centrala Jönköping. Vi på NOOR arbetar med stillbildsfotografi, filmfotografi och grafisk formgivning.  Främst mot företag.  Vi är två fotografer med lång sammanlagd erfarenhet av både kommersiella och redaktionella uppdrag inom foto, film och form. Vi erbjuder dig ett helhetstänk kring din visuella kommunikation.

I vår dagsljusstudio i centrala Jönköping fotograferar vi porträtt och produktbilder. Bäst trivs vi on location där vi i rätt miljö får fotografera bilder som blir till reportage eller hjälper dig som företag att bygga upp en bildbank. Eller så filmar vi, exempelvis till dina sociala kanaler där du vill snabbt skapa engagemang och fånga dina besökares uppmärksamhet.  Vi arbetar med ett genuint bildspråk. Enkla och professionella, äkta och trovärdiga – det är så våra bilder ska uppfattas.

Genuint bildspråk, kostnadsfri fotografering och bara fasta priser

Enkelhet och tydlighet är två ord som vi håller högt på NOOR. Det ska vara enkelt för dig att välja oss. Du ska känna dig trygg med vad du får och vad det kommer att kosta.  Det ska vara tydligt vad vi gör. Tydligt, vad vi kan leverera till dig. Därför utmanar vi gamla förlegade prissättningstraditioner och betalningsmodeller. Och erbjuder en enkel och trygg prismodell.  Här kan du läsa mer om vår prismodell. 

Är du nyfiken och vill veta mer?
Kom in till oss så berättar vi hur vi kan hjälpa dig, din familj eller ditt företag. Här hittar du vår studio – välkommen till oss på NOOR.

_X9A0540 kopiera.jpg

Sofia Beijer

Jag älskar att vara kreativ. Att skapa vackra saker. Fånga känslor. Locka fram känslor. Att ha kul. Samarbeta med härliga människor, prova nya saker och göra saker som inte alla andra gör. Att organisera. Vara effektiv. Och ta ut mig riktigt ordentligt i vasaloppsspåret. 

Jag gillar mindre att göra samma sak varje dag. Äta mörkgröna varma grönsaker. Lyssna på hårdrock. Dricka kaffe. 

Jag har studerat Media- och kommunikationsvetenskap på Högskolan i Jönköping och Fotografi på Fotoskolan Jönköping. Och jobbat många år som grafiker "inhouse" på IKEA. 

Lär mig nya saker varje dag. Med varje ny kund och uppdrag.  Har gjort en Svensk Klassiker. Är inspirerande, modig, effektiv, organiserad och envis.

Jag fotograferar barn, familjer, bröllop, porträtt blandat med mina kommersiella uppdrag. Jag hjälper dig även med formgivning av trycksaker. 

 

 

_X9A0778 kopiera20180111_webb.jpg

Calle Jonzon

För mig är berättelsen central, alla har nämligen en story.  Jag försöker alltid hitta en dokumentär känsla med mycket närvaro i mina bilder, oavsett om jag fotograferar stillsamma porträtt, fartfyllda sportbilder eller lifestyle.

Under mina år som frilansande fotograf har jag arbetat både med stora och små uppdragsgivare och gjort alltifrån musikvideos till produktfotograferingar och modebilder. Sedan år 2000 gör jag både kommersiella och redaktionella uppdrag. 

Jag har sedan 2009 utbildat inom fotografi på Fotoskolan Jönköping, och även vikarierat på Södra Vätterbyggdens Folkhögskola och LBS (ljud & bildskolan) gymnasium. Något som är och har varit otroligt givande. 

Jag är en obotlig optimist. Ser möjligheter och spänning i alla utmaningar.  Även kallad en aktivitetssökare som har svårt att sitta still. Som trivs som bäst på en cykel i skogen eller på en landsväg. Jag drömmer om att tatuera mig (och arbetar fortfarande upp modet till det). Och den där dagen när jag blir vuxen, då ska jag bli arkitekt. 

Jag hjälper små och stora företag med film och fotografi, och fotograferar även porträtt samt reportage till magasin och tidskrifter.